Stavite krompir u perilicu posuđa: Genijalni trik koji vam olakšava život

Mikrovalne pećnice, pećnice, lonci – to su svi kućanski aparati koje možete koristiti za pripremu svakodnevnih obroka. Ali jeste li znali da vam perilica posuđa može pomoći pri kuhanju određene hrane? Jedno je sigurno: ovaj trik brzo će postati dio vaše svakodnevice!

Iako je namjena perilice posuđa pranje tanjura i pribora, ona također može poslužiti i za kuhanje. Saznajte što se događa kada u perilicu posuđa stavite krumpire. Bit ćete iznenađeni rezultatom!

Perilica posuđa je uređaj koji pruža dovoljno topline da potpuno skuha razne namirnice. Iako se može činiti nevjerojatnim, istina je. Sada možete koristiti svoju perilicu posuđa za pripremu ukusnih krumpira.

Kuhanje krompira

Da biste krompir kuhali na relativno niskoj temperaturi koju stvaraju ciklusi pranja i sušenja u vašoj perilici posuđa, trebate isjeći krompir na veoma male komadiće kako bi bili izloženi što većoj količini toplote. Nakon ovog koraka, začinite i upakujte svoj krompir na sljedeći način.

Začinjenje

Pomiješajte kolutove krompira sa omiljenim začinima u velikoj posudi. Možete koristiti sušene začine poput mješavine začina “ranch”, malo ulja da bi se krompir natopio ili omiljeni kremasti preliv ili marinadu kako biste dodali ukus.

Pakovanje za perilicu posuđa

Ključ za kuhanje u perilici posuđa je upotreba aluminijumske folije preklopljene i stavljene u hermetički zatvorene kesice za pakovanje. Zamotajte krompir u aluminijumsku foliju i stavite sve u kesicu. Ako izlazi vazduh kada stisnete kesicu, vaš paket nije dovoljno hermetički zatvoren za kuhanje u perilici posuđa.

Proces kuhanja

Stavite kesice sa krompirom u jednom sloju na gornju rešetku perilice posuđa. Hermetički zatvorene kesice će zaštititi hranu. Isključite sve funkcije za uštedu energije na perilici posuđa prije nego što pokušate da kuhate krompir i pustite je da radi tokom cijelog ciklusa pranja i sušenja. Ako je temperatura vaše tople vode podešena na nisku temperaturu iz sigurnosnih ili energetskih razloga, možda ćete je morati povećati za ovaj trik jer vam je potrebno što više toplote. Ako vaš prvi pokušaj pečenja krompira u perilici posuđa ne uspije, isjecite komade još manje.

Neki obroci koje možete pripremiti u perilici posuđa

Bageli

Ovo je recept koji zahtijeva toplu i vlažnu sredinu. Bageli su stoga savršena hrana koju možete pripremiti u perilici posuđa.

Poširana pastrmka

Poširana pastrmka kuhana u perilici posuđa je izvrsna. Sa lukom, šargarepom i sosom od vina i limuna, to je gotovo potpuni obrok koji možete pripremiti u samo dva ciklusa.

Podijelite sa prijateljima