Zašto morate probušiti krompir prije kuhanja? Otkrivena kuharska tajna!

Postoje različiti savjeti i recepti za pravilno kuhanje krumpira. Bez obzira da li se kuhaju, prže ili peku, krumpiri mogu biti konzumirani u svim svojim oblicima. Kuhanje krumpira u vodi je smatrano najlakšim načinom pripreme u široj svijesti. Međutim, važno je slijediti određena pravila kako biste izbjegli greške u kuhinji. Neki ljudi su prihvatili loše navike pri kuhanju krumpira i vrijeme je da se takve navike iskorijene.

Pronašli smo odgovore i dobre savjete za vas kako pravilno skuhati krumpir.

Da li treba probosti krumpire prije nego ih skuhate?

Prema nekim uvjerenjima, postoji nekoliko metoda za pravilno kuhanje krumpira u vodi. Svaka metoda ima svoju tehniku kako bi se osiguralo ravnomjerno kuhanje krumpira bez pucanja u vodi.

Prije nego što kuhate krumpire u vodi, preporučuje se da ih probodete viljuškom kako bi se oslobodila para. Ovaj trik omogućuje da krumpiri ne pucaju tokom kuhanja. Također, skraćuje vrijeme kuhanja jer se toplina bolje raspoređuje u unutrašnjosti krumpira.

Koje su greške koje treba izbjegavati prilikom pravilnog kuhanja krumpira?

Da biste postigli dobro kuhanje krumpira, potrebno je izbjegavati nekoliko grešaka. Slijedite ove savjete kako biste uspješno skuhali svoje krumpire.

Nemojte stavljati sirove krumpire u ključalu vodu

Preporučljivo je ne stavljati sirove krumpire u vruću vodu tokom kuhanja. Na taj način će se vanjski dio krumpira skuhati, dok će unutrašnjost ostati sirova. Za ravnomjerno kuhanje krumpira, počnite kuhati kada je voda još uvijek hladna.

Nemojte guliti sirove krumpire

Krumpiri su lakši za guljenje nakon što su skuhani. Zašto gubiti vrijeme guljenjem prije kuhanja? Umjesto toga, možete napraviti nekoliko rezova oko krumpira prije nego ih stavite u hladnu vodu. Nakon kuhanja, koža će se lako odvojiti i možete je jednostavno ukloniti.

Nemojte probadati krumpire dok se kuhaju

Nemojte probadati krumpire dok se kuhaju u vrućoj vodi. Postoji rizik da ih probušite i izgnječite. Kuhati ih deset do petnaest minuta prije nego ih probodete nožem. Ako nož lako prolazi, vaši krumpiri su gotovi.

Isperite krumpire prije kuhanja

Važno je dobro oprati krumpire prije kuhanja. Na taj način možete ukloniti svu prljavštinu i ostatke pesticida s površine krumpira. Također, uklonite klice s krumpira jer sadrže toksine koji mogu biti neugodni za probavu.

Kada isprobate ove savjete za dobro kuhanje krumpira, ne zaboravite sačuvati vodu od kuhanja za druge kućne potrebe. Ta voda sadrži škrob i ima sposobnost apsorbiranja masnoća.

Podijelite sa prijateljima